Biografie

Charlotte Marck
Composer & player (organ, harpsichord and clavichord)
Go to other biographiesBio_En_long.htmlBiographies.htmlshapeimage_3_link_0
 

    Charlotte Marck, geboren in 1983, studeerde klavecimbel, basso continuo, compositie, orgel, improvisatie en clavichord.

    Aan het Conservatoire National Supérieur de Musique et Danse de Paris ontving ze zes eerste prijzen (in harmonie, fuga, 20ste-eeuwse compositie, orkestratie en analyse) en in 2004 het ‘Diplôme de Formation Supérieure en Ecriture’.

    In 2000, na haar studie klavecimbel in Straatsburg bij A. Zylberajch en M. Gester, ontving zij twee eerste prijzen in klavecimbel en basso continuo.

    Na haar orgelstudie bij F. Dornier in Parijs, studeerde ze bij M. Bouvard in Toulouse, waarna ze verhuisde naar Amsterdam om te studeren bij P. v. Dijk aan het Conservatorium, waar ze het orgel Master diploma ontving in juni 2010.

    In juli 2012 voltooide ze het Master programma "Claviorganum" aan de Musik-Hochschule van Hamburg, waar ze orgel, klavecimbel en clavichord studeerde bij W. Zerer, P. v. Dijk en M. v. Delft.

Sinds 2005 wint ze regelmatig prijzen tijdens internationale compositiewedstrijden, in Frankrijk of in het buitenland (als SACEM, Stichting M. en R. de Lacour, Kampen en Alkmaar -eerste prijs in 2011-).

Ze was prijswinnaar op het ‘Festival Musical d' Automne des Jeunes Interprètes’ op klavecimbel (2003). Op orgel won ze de 2de prijs tijdens de wedstrijd van Paul Hofhaimer in Innsbruck (2013), de Flentrop Prize (tweede prijs) tijdens de internationale orgelwedstrijd ‘Grand Prix d'Echo’ in Alkmaar (2011), na ook finalist te zijn geweest in verschillende internationale competities, zoals ‘Duruflé-Litaize’ (2006-Parijs), ‘Gottfried Silbermann’s’ (2009-Freiberg (Saksen).

Charlotte Marck is prijswinnaar van de Bleustein-Blanchet’s foundation in Frankrijk (2008). Ze ontving een studietoelage van de Hermann et Milena Ebel’s foundation in Hamburg (2011), evenals van het Mécénat Musical de la Société Générale (2014).

Haar optredens zijn gevarieerd: als solist en in ensemble of orkest (solo/opera) speelt ze graag alle repertoires, van Renaissance tot moderne muziek.

Ze is uitgenodigd als gastspeler op diverse festivals als  ‘L'Orgue en Fête’ in Villeneuve sur Yonne, ‘Bach en Combrailles’ en het Festival de Mougins en Estivales de Carcassonne, het ‘Reincken Festival’ in Deventer, de Oosterkerk, de Nieuwekerk en het Orgelpark in Amsterdam, de Freiberger Dom, het orgelfestival Ruhr en bij de Innsbrucker Festwochen in Oostenrijk.

Sinds 2016 september doceert ze fulltime klavecimbel en basso continuo aan het Conservatoire à Rayonnement Régional de Nice.
www.charlottemarck.com
http://www.charlottemarck.comshapeimage_4_link_0

Photo: ©lamduchien